zaterdag 22 januari 2022

Alles over Dordrecht

Thema-avond: De Israëlische schrijver David Grossman

Thema-avond: De Israëlische schrijver David Grossman

16 januari 2012
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Door drs. Sanne M. Terlouw

David Grossman (1954) is een van Israëls meest beroemde schrijvers. Hij werd geboren in Jeruzalem en studeerde filosofie en theater aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem. Hij schrijft romans, novelles, essays, gedichten, liedjes, kinderboeken en politieke boeken. Grossmans oeuvre is in meer dan twintig talen vertaald, waaronder het Arabisch. Al is hij een schrijver wiens werk al snel de weg naar je hart zal vinden, niet iedereen vindt hem eenvoudig te begrijpen. Sanne Terlouw is bevriend met David Grossman en zal u, aan de hand van wat als zijn moeilijkste boek wordt gezien: Zie: liefde, nader kennis laten maken met de thema’s die de schrijver bewegen. In deze roman probeert hoofdpersoon Momik grip te krijgen op de Jodenvervolging door de Nazi’s. Mevrouw Terlouw zal proberen aan te tonen dat Grossmans literatuur een grote kracht heeft en u met andere ogen naar zijn werk laten kijken. U haalt uiteraard het meest uit de lezing als u het boek Zie: liefde (1986, opnieuw uitgegeven in 2008, uitgeverij Cossee) hebt gelezen.

Mevrouw drs. Sanne Marguerite Terlouw (1959) studeerde in 1985 af in Nederlandse taal en letterkunde. Zij schreef diverse boeken, al dan niet met haar vader, de bekende politicus/schrijver Jan Terlouw. In 2000 won Sanne Terlouw de Libelle Romanprijs voor het boek Het strijkkwartet. Veel aandacht trok haar boek Het Rozeneiland, een historische roman over de Sefardisch Joodse familie Amram.

Vrije toegang.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

mr. J. van de Lagemaat (secr. van Het Genootschap Nederland-Israël afd. Drechtsteden)

Gebouw De Rank, Dubbelsteynlaan West 70

616 67 91

gnidrechtsteden@yahoo.com www.gni-drechtsteden.dordt.nl
Deel dit bericht met je vrienden!