zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Jazz & Beyond - Phil Martin's Mystical Funk

14 januari 2012
Van 21:30 uur tot en met 00:00 uur

Deze editie van Jazz and Beyond staat in het teken van Phil Martin. Na 6 jaar geleden gestopt te zijn met zijn band Mystical Funk gaat hij de uitdaging aan om nog een keer bij elkaar te komen om zijn oude repertoire te spelen.

De band is ontstaan na het eerste album van Phil Martin getiteld Mystical Funk dat in 2000 uitkwam. In 2003 bracht hij zijn tweede album Don’t Loose Your Cool uit op zijn eigen Social Beats label. Vele podia werden aangedaan zowel in Nederland als in Duitsland.

In 2005 gingen de bandleden zich meer concentreren op hun andere bands zoals The Soul Snatchers en The Jazzinvaders en was er geen tijd meer voor dit project.

Phil Martin brengt een mix van funk en soul met Afrikaanse en Braziliaanse klanken, met hier en daar invloeden van disco en de ranzigheid van funk. ‘Mystical’ rootsy ritmes met soulvolle melodieën, vette elektronische geluiden met funky breakbeats en pulserende baslijnen.

De band bestaat verder uit: 
Ton van der Kolk – bass 
Govert van der kolm – toetsen 
Marco Hijl – saxofoon 
Ron Smith - gitaar

Entree 7,5 euro – 3,5 euro voor leden
Deur open 21:30u

Deel dit bericht met je vrienden!