Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Edjahcation

Edjahcation

Het uit Papendrecht en Dordrecht afkomstige Edjahcation staat voor onvervalste roots reggae, met eigen songs, waarop het aangenaam bewegen is. De muziek staat open voor een ieder die het maar wil weten. Maar het is geen luchtig escapisme. De teksten hebben een serieuze ondertoon met kritische noten m.b.t. de huidige maatschappij.

Voorprogramma: Hüseyin Badilli Trio
Hüseyin Badilli mixt Jazz en Turkse muziek op een manier die alleen iemand met zijn achtergrond kan: in zijn jeugd leerde hij het zingen van traditioneel Turkse muziek, studeerde vervolgens westerse klassieke muziek op het conservatorium in Istanbul en verhuisde daarna naar Nederland om zich de jazz meester te maken. Tijdens zijn studie van de jazz onderzocht hij de verschillen en overeenkomsten tussen Turkse vocale versieringen en de jazzimprovisatie.

Hüseyin Badilli zingt op zijn debuutalbum Safran eigen stukken en jazzarrangementen van Turkse traditionele muziek. Het resultaat is vrolijk en melancholisch, herkenbaar en vernieuwend, prikkelend en spannend. Zijn uitverkochte cd-presentatie in Paradiso was het begin van een tournee in Nederland langs bekende podia en gelegenheden als het Bimhuis in Amsterdam en het Lantaren-Venster in Rotterdam.

Toegang: gratis | deur open 19:30 uur | aanvang 20:00 uur7

Wanneer?
7 mei 2016 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
DOOR Dordrecht
doordordrecht@gmail.com
Locatie:
Voorstraat Noord 142-144
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.