zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Openingsfeest Dorcas Oekraïnehuis

Openingsfeest Dorcas Oekraïnehuis

31 oktober 2011
Van 09:30 uur tot en met 00:00 uur

Van 31 oktober tot en met 5 november wonen vier jongeren in het Dorcas Oekraïnehuis. Zij nemen de uitdaging aan om een week lang te leven zonder stromend water, centrale verwarming, én met slechts één voedselpakket, een houtkachel en een buitentoilet. Dit zijn omstandigheden waaronder de allerarmsten in Oekraïne leven. Met het Oekraïnehuis vraagt hulporganisatie Dorcas aandacht voor de armoede in de wereld.

Het Dorcas Oekraïnehuis in Dordrecht is de hele week geopend voor publiek. Wil je een Oekraïens huisje van dichtbij bekijken, of de vier bewoners een hart onder de riem steken? Kom gerust langs!

Vandaag om 10.00 uur is de officiële opening door Dorcas-directeur Peter Goudkamp.

Dorcas
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika tweehonderd projecten van lokale partnerorganisaties onderseunt. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftgevers bij Dorcas betrokken.

Deel dit bericht met je vrienden!