maandag 24 januari 2022

Alles over Dordrecht

Het Dorcas Oekraïnehuis

Het Dorcas Oekraïnehuis

31 oktober 2011
Van maandag 31 oktober 2011 tot en met zaterdag 05 november 2011


Van 31 oktober tot en met 5 november wonen vier jongeren in het Dorcas Oekraïnehuis. Zij nemen de uitdaging aan om een week lang te leven zonder stromend water, centrale verwarming, én met slechts één voedselpakket, een houtkachel en een buitentoilet. Dit zijn omstandigheden waaronder de allerarmsten in Oekraïne leven. Met het Oekraïnehuis vraagt hulporganisatie Dorcas aandacht voor de armoede in de wereld.

Het Dorcas Oekraïnehuis in Dordrecht is de hele week geopend voor publiek. Wil je een Oekraïens huisje van dichtbij bekijken, of de vier bewoners een hart onder de riem steken? Kom gerust langs! Het Oekraïnehuis is de hele week open en de entree is gratis. Doe mee met activiteiten, of kom gewoon eens lekker een kop thee (uit het voedselpakket) drinken.

Dorcas
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika tweehonderd projecten van lokale partnerorganisaties onderseunt. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftgevers bij Dorcas betrokken. Meer informatie:

www.dorcas.nl

.

Deel dit bericht met je vrienden!