zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Cantatedienst

30 oktober 2011
Van 10:00 uur tot en met 00:00 uur

De Bachcantate die vandaag klinkt, heeft alles te maken met het einde van het kerkelijk jaar. Stilgestaan wordt bij de eindigheid van het leven. Het is daarom ook een bijzondere kerkdienst vanaf tien uur.

De door Bach gecomponeerde Cantate 27 “ Wer weiß, wie nahe mir mein Ende” (Wie weet hoe dichtbij mijn einde is) maakt dat ook indringend duidelijk. Dirigent en dominee Ries van der Zouwen legt uit dat “ In de tijd van Bach de dood vaak werd voorgesteld als een kortstondige slaap, waarnaar met verlangen kon worden uitgekeken”.

De luisternaar wordt meegenomen in een pelgrimstocht van het leven, door de dood heen naar de hemelse vrede, vreugde en zaligheid voor altijd. Naast de cantate wordt het verstilde “Verleih uns Frieden “ van Felix Meldesshon-Bartoldy uitgevoerd.

Beide werken hebben een grote indrukwekkendheid, zowel qua tekst als muzikaal. Bachs werken worden zeker ook gewaardeerd onder jongeren. Vier jonge solisten voeren samen met het Wilhelminakoor en –orkest de werken uit. Dit zijn de sopraan Katrien Nauwelaerts, alt Karen Langedonk, tenor Uroš Petrac en Tim Maas, bas.

De vorm van de dienst, waaraan pastor Mieke Zwart haar medewerking verleent, zal in grote lijn zijn naar het model zoals Bach’s werken destijds een plaats hadden.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Rijk W vd Lagemaat

in de Wilhelminakerk, Blekersdijk 41

651 31 83

rijkvandelagemaat@hetnet.nl www.dewilhelminakerk.nl
Deel dit bericht met je vrienden!