maandag 24 januari 2022

Alles over Dordrecht

Concert Simcha

19 oktober 2011
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

In oktober geeft de zanggroep Simcha uit Oekraïne voor het eerst een aantal concerten in Nederland. Vandaag dus in Dordrecht.

Het koor bestaat uit zeven vrouwen, onder wie dirigente Natalia Bakhchevan. De meesten van hen werken voor de Joodse hulpverleningsorganisatie Hesed. Drie van de zeven zangeressen zijn Joods. Meestal treedt Simcha (Hebreeuws voor vreugde) in Oekraïne op, maar inmiddels is het koor al twee keer in Polen geweest.

Het concert wordt afgewisseld met een toespraak van Koen Carlier over de vijftien jaar geleden begonnen actie ‘Breng de Joden Thuis’, de langstlopende actie tot nu toe van de stichting Christenen voor Israël.

Ruim honderdduizend Joden uit met name de voormalige Sovjet-Unie hebben via deze financiële actie hun land kunnen verlaten om in Israël een nieuw bestaan op te bouwen. Het daarvoor benodigde geld kwam en komt binnen via de achterban van Christenen voor Israël.

Koen Carlier is namens deze stichting al jarenlang veldwerker in het gebied waaruit deze Sovjet-Joden – eerst per touringcar, daarna via een grote luchthaven – naar Israël, naar Huis, vertrekken.

Zaal open vanaf 19:00 uur.Toegang is gratis, maar er is wel een collecte.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Christenen voor Israƫl

in De Wijnstok, Dubbelsteynlaan West 70

033- 245 88 24

www.christenenvoorisrael.nl
Deel dit bericht met je vrienden!