maandag 24 januari 2022

Alles over Dordrecht

Kindervoorstelling Sura

Kindervoorstelling Sura

16 oktober 2011
Van 14:30 uur tot en met 00:00 uur

In samenwerking met Theater ZieZo presenteert Erfgoedcentrum DiEP vandaag de historische kindervoorstelling Sura. Deze voorstelling voor kinderen van 4 t/m 8 jaar vertelt het verhaal van het meisje Sura dat de perfecte speelplek heeft gevonden op een braakliggend terrein. Maar ze moet het opnemen tegen de burgemeester die zo zijn eigen plannen heeft voor het braaklandje. De geschiedenis van stad en regio komt in het stuk uitgebreid aan bod. Voor DiEP de voornaamste reden om aan deze productie mee te werken.

Het bijzondere van de nieuwste voorstelling Sura van Theater Ziezo is, dat er legenden en delen van de Nederlandse geschiedenis in verwerkt zijn. Zoals bijvoorbeeld de legende van Sura en de Sint Elisabethvloed met de legende van de poes Bontje.

De kinderen gaan tijdens de voorstelling mee op reis langs de vuurtoren, over de dijk, op een vlot, langs eilanden, over de brug en via het zandpad weer naar huis. Alles wat Sura op het braakliggend landje vindt, krijgt een nieuw leven. Sura begeeft zich met groot gemak door de belevingswereld van jonge kinderen en er heerst een magie die alle kinderen begrijpen.

De Dordtse stadsdichter Marieke van Leeuwen is verantwoordelijk voor de tekst en regie. De muziek is in handen van Theo Kuypers. Deze speciaal voor Sura geschreven tekst en muziek, de prachtige kostuums en decor vormen samen met uitnodigend bewegingstheater en livemuziek een feestelijk geheel.

Praktische informatie
De voorstelling duurt ca. 50 minuten. Entree €5,- per kind en €7,50 per volwassene. Vooraf telefonisch of va email reserveren. Dit kan ook bij de receptie van Erfgoedcentrum DiEP. Kaarten kunnen worden opgehaald en contant betaald tot en met één dag voor de voorstelling in Het Hof.

Deel dit bericht met je vrienden!