zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Sens11

Sens11

15 oktober 2011
Van 20:00 uur tot en met 02:00 uur

SENS11 maakt gebruik van zintuigprikkeling om de (emotie van) muziek over te brengen via de andere zintuigen. Dit wordt gerealiseerd door een aromajockey, die geuren verspreid om de muziek sterker tot uiting te laten komen. Ook zijn er op het evenement smaakjockeys, die hapjes en drankjes serveren. De dansvloer zet de muziek om in trillingen en videojockeys zorgen voor beeldmateriaal op schermen. Nieuw dit jaar is digital graffiti, waarbij er met een digitale spuitbus creaties gemaakt kunnen worden Er zullen verschillende workshops plaatsvinden, zoals free running, gegeven door freedom in movement. Hierbij wordt er geleerd om over obstakels te springen en deze te overwinnen. Bij de DJ workshop, leren de bezoekers de beginselen van het DJ vak. Als laatste nieuwe toevoeging zijn er diverse games, zoals Synergy. Dit is een 3D game, ontwikkelt door Blewscreen, waarbij bezoekers moeten samenwerken om te winnen.

Voor de muzikale invulling zijn er op de avond verschillende optredens van artiesten. Zo is DJ duo 2facedfunks aanwezig. Zij vallen op door hun kleurrijke roze kostuums en even zo kleurrijke house. Tijdens hun optreden zorgt Irene de Vocht voor een extra dimensie door mee te spelen op haar saxofoon. Bij het onderdeel Superstijl kan het publiek zelf de muziek kiezen! Elk kwartier weer start er een nieuwe ronde met nieuwe muziekstijlen en bepaalt de bezoeker via de aanwezige stemkasten wat de dj moet draaien. De meeste stemmen gelden. Onze Dordtse DJ Runo Cortez, die al in vele grote clubs staat, zorgt voor de nodige electro en house muziek. Ook treedt de jonge percussionist Jo Groove op in samenwerking met de twee DJ’s Jess&Miss. Deze twee dames geven een rauw techno tintje aan de avond.

Elk jaar weer is er van alles op SENS11 om te ontspannen. Zo zijn er kappers, masseurs, visagisten, een lounge en is ook de documentaire ‘Niemandsland’ te zien. Niemandsland gaat over de belevenissen en toekomstdromen van Osama Mohamed. Osama heeft een lichte verstandelijke beperking en een exclusieve blik op de wereld. Hij is gefascineerd door beweging en grenzen, en reist per trein en vliegtuig solo naar verschillende Europese steden, het liefst zo ver mogelijk. Dwalend door een vreemde stad is hij in zijn element.

SENS11 stimuleert jongeren met en zonder een (verstandelijke) beperking om hun talenten te ontdekken, ontwikkelen en grenzen te verleggen. Dit wordt in Dordrecht gedaan doormiddel van workshops, waaronder een DJ cursus in de Popcentrale en een promotieteam. Jongeren van onder andere Gemiva SVG-Groep, ASVZ en Stichting Via Lumina doen hier aan mee.

Praktische informatie
Line up: 2facedfunks, SuperStijl, Runo Cortez, Jess&Miss, Jo Groove en Irene de Vocht
Prijs : €7,50 en speciale Duo tickets: €10,- (voor 2 personen) OP=OP
Te koop: via de website en de verschillende voorverkoopadressen die op www.sens11.com te vinden zijn. Mocht iemand begeleiding nodig hebben om SENS11 te bezoeken dan krijgt de begeleider gratis entree.

Deel dit bericht met je vrienden!