maandag 24 januari 2022

Alles over Dordrecht

Jazzlab Workshop Azymuth

13 oktober 2011
Van 20:30 uur tot en met 00:00 uur

Jazzlab presenteert een workshop met het elektrische funk jazz trio Azymuth uit Rio de Janeiro. Legendarische musici die komen spelen en vertellen hoe zij hun Samba Diodo (gekke samba) hebben ontwikkeld. Een ontmoeting met deze oude rotten in de jazz. Niet alleen interessant voor muzikanten maar voor alle muziekliefhebbers.

Azymuth werd opgericht in 1972 en was de eerste band waarbij jazzmusici elektronische funk combineerden met de samba uit Brazilië. Zij stonden aan de wieg van de Jazzrock, Fusion en Funk scene van de jaren 70. Sinds die tijd hebben zij tientallen platen uitgebracht en de wereld velen malen rond getoerd. De laatste 10 jaar zijn ze weer helemaal hot doordat hun materiaal geremixed werd door populaire producers in de Nu-Jazz scène zoals o.a. Masters at Work, Jazzanova en Madlib.

De band treedt op 14 oktober op in Amsterdam en op 15 oktober in Bird te Rotterdam. Ter voorbereiding van deze concerten in Nederland is de band gevraagd een workshop te geven op donderdagavond 13 oktober in Jazzpodium DJS te Dordrecht. Tijdens deze avond zal de groep hun materiaal spelen en uitleggen hoe en waarom hun muziek zo ontstaan is. Wat zijn de uitdagingen voor Azymuth en wat maakt hun benadering zo speciaal dat het altijd direct herkenbaar is als een originele Azymuth track? Het wordt een avond voor liefhebbers van swingende samba jazz. Een belevenis niet alleen voor muzikanten maar zeker ook voor muziekliefhebbers!

De organisatie van Jazz and Beyond heeft het initiatief genomen om onder de naam Jazzlab een aantal concerten en workshops te organiseren in Jazzpodium DJS waarbij het publiek de kans krijgt om populaire jazzstijlen te ervaren. Het gaat om uitdagende, groovende en luisterbare jazz en aanverwante stijlen waarbij de musici opzoek gaan naar interactie met publiek.

Entree: 3,00 leden / 6,00 niet leden
Meer info op de website

Deel dit bericht met je vrienden!