maandag 24 januari 2022

Alles over Dordrecht

Workshops Verf!

Workshops Verf!

09 oktober 2011
Van 11:30 uur tot en met 00:00 uur

In het Dordrechts Museum hangen topstukken van oude meesters zoals Aelbert Cuyp, Nicolaes Maes en Ferdinand Bol. Het afgebeelde verhaal kennen veel mensen wel, maar hoe zit het met de schildertechnieken? Welke verfsoorten werden gebruikt en hoe werd de verf gemaakt?

Tijdens de workshop Verf! – die vandaag van 11:30 tot 13:30 uur en van 14:00 tot 16:00 uur zal plaatsvinden – gaan de deelnemers zelf verf malen zoals de oude meester dit vroeger deden.

Allereerst worden ruwe pigmenten tot een fijne gelijkmatige korrel gemalen. De stap na het malen is het wrijven van de verf. De workshop Verf! richt zich vooral op dit proces waar de fijngemalen pigmenten worden vermengd met verschillende bindmiddelen. Elk bindmiddel wrijft anders en elk pigment geeft een andere weerstand. Tijdens de workshop worden verschillende bindmiddelen en pigmenten uitgeprobeerd en ervaar je hoe je met zelfgemaakte verf kunt schilderen.

De kosten van de workshop zijn 15 euro per persoon. Aanmelden kan via email.
Kijk voor meer informatie op de website.

Deel dit bericht met je vrienden!