maandag 24 januari 2022

Alles over Dordrecht

Bijeenkomst over stadslandbouw

06 oktober 2011
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Stadslandbouw op het Eiland van Dordrecht. Wat verstaan we eronder, wat zijn de mogelijkheden en wie wil concreet aan de slag? Die vragen staan centraal in een startbijeenkomst op donderdag 6 oktober, georganiseerd door het Platform Duurzaamheid Dordrecht. Op een drukbezochte avond in duurzaamheidscentrum Weizigt, afgelopen augustus met de film 'Grown in Detroit', bleek er veel animo voor het lokaal produceren van voedsel.

Onderwerpen die toen aan de orde kwamen worden vandaag besproken, zoals het opzetten van een landwinkel of voldoende distributiekanalen, zorgen voor continuïteit, financiën, aansluiten bij projecten met buurt- en moestuinen en duurzame speelplekken. Ook wordt gesproken over contracten met boeren voor gevarieerd en biologisch voedsel. Kortom, de inzet is om concrete vervolgstappen te zetten.

Aanmelden kan via email.

Deel dit bericht met je vrienden!