maandag 24 januari 2022

Alles over Dordrecht

Opening Jan Hensema expositie

Opening Jan Hensema expositie

05 oktober 2011


Het tijdperk Hensema begon in 1971 toen zijn tekeningen in dagblad de Dordtenaar kwamen. Een aantal jaren geleden, na dagbladreorganisaties, kon Hensema verder in weekblad Dordt Centraal.Jan maakte ook ansichtkaarten van Dordt. Vooral zijn sneeuwkaarten kregen een grote bekendheid. Volgens sommige Dordtenaren betekende Dordrecht in de sneeuw zelfs Hensema weer. Ook voor het archief heeft Jan Hensema veel vastgelegd, zodat hij in de volgende eeuw nog zeker bekendheid zal houden als de man die de stad veertig jaar tekende.

Jan Hensema werd geboren op 30 juni 1944 te Dordrecht. Iedereen kent hem, maar vooral kent men zijn tekeningen van stad en streek. Van jongsaf aan is hij bezig met tekenen. Hij volgde de L.O. opleiding tekenen, maar ging vervolgens een heel ander vak in, namelijk dat van glazenier. In zijn vrije tijd volgde hij een opleiding aan de Rotterdamse Akademie voor Beeldende Kunst, o.a. bij de in 1984 overleden beroemde stadsgenoot Otto Dicke.

Kijk voor meer informatie op de website of op www.janhensema.nl

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

de Bibliotheek A tot Z

Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153

078 620 55 00

service@debibliotheekatotz.nl www.debibliotheekatotz.nl
Deel dit bericht met je vrienden!