maandag 24 januari 2022

Alles over Dordrecht

Improvisatietheater wedstrijd

Improvisatietheater wedstrijd

01 oktober 2011
Van 20:15 uur tot en met 00:00 uur

Het improvisatietheaterseizoen barst weer los. Vandaag speelt Fijn Dank U Wel tegen de meesters van vertederende, absurde en sprookjesachtige scènes: De Lelijke Eendjes uit Amsterdam.

Eindelijk komen ze naar Dordrecht: De Lelijke Eendjes uit Amsterdam. Bij het laatst gehouden Nederlands Kampioenschap Theatersport wisten ze het tot de halve finale te schoppen met hun onorthodoxe spel. Bijvoorbeeld stonden 4 spelers een hele scène lang op een plankje van 1 bij 1 meter, maar wisten toch het publiek mee te nemen op een wonderlijk, geïmproviseerd avontuur.

Dordrechts eigen Fijn Dank U Wel is er dan ook wat trots op, dat deze prachtige zwanen – want dat zijn het – een theatersportwedstrijd komen spelen in het knusse theater van Inter Amicos. Fijn Dank U Wel zal met doorspijkerde verhalen, fijne mime en spetterende liederen alsnog proberen het publiek voor zich te winnen.

Want het gaat tenslotte wel om een wedstrijd. Iedere speelronde daagt het ene team het andere uit tot het spelen van een scène in een bepaald thema. De teams krijgen hun eerste input, door aan het publiek suggesties te vragen. Voorbeelden: “Een relatie tussen 2 personen”. “Een reden om het uit te maken”. “Een titel voor een niet bestaande opera”. “Deze speler heeft karaktertrekjes van een dier. Welk dier?”

Aan de spelers de taak om op basis van de suggesties uit het publiek en het thema van de uitdaging scènes neer te zetten. Dat leidt tot hilarische, verrassende en vertederende momenten. Maar altijd is het spannend, al is het maar omdat je nooit zeker weet, of de spelers er ook deze keer weer uit zullen komen.

Gelukkig weten de spelers van de Lelijke Eendjes en Fijn Dank U Wel ondertussen wel raad met de meest lastige opdrachten. En gelukkig zijn zij ook niet bang om af en toe een keertje glorieus ten onder te gaan.

Na iedere 2 scènes mag het publiek bepalen welk team zij deze ronde het beste vonden. Aan het eind van de avond is er dan een winnaar. Maar komende zaterdag, met deze 2 teams tegen elkaar, zal in iedere geval het publiek uit louter winnaars bestaan.

Entree 7 euro.
Reserveren voor de voorstelling via email.

Deel dit bericht met je vrienden!