zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Huiskamergesprek Boek Ruth

Huiskamergesprek Boek Ruth

24 maart 2011
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Vandaag houdt lector Erna Bekkering een inleiding over het bijbelboek Ruth onder de titel "Meer waard dan zeven zonen. Met (het boek) Ruth in de Huiskamer ". Het verdient aanbeveling dat iedere deelnemer het boek Ruth van tevoren heeft gelezen. Dat is geen straf want het is een mooi verhaal en echt een literair pareltje. Het verhaal van emigranten en van de vrouw die vertrekt naar een vreemd land, het verhaal over de keus tussen vaderland of familiebanden, het verhaal van aren lezen achter de maaiers, is nog steeds hoogst actueel.

De bijeenkomst vindt plaats in de huiskamer van Piet en Cissy Jansen.
De toegang is vrij voor toehoorders van alle gezindten.

Bijschrift afbeelding:  Boaz geeft Ruth zes maten gerst Rembrandt Harmensz. van Rijn 1606 – 1669. pentekening (13 × 14 cm) — ca. 1650 Rijksprentenkabinet, Amsterdam 

Deel dit bericht met je vrienden!