zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

expositie Jacques Bage

Expositie Jacques Bage

24 maart 2011
Van donderdag 24 maart 2011 tot en met zaterdag 28 mei 2011
Van 12:00 uur tot en met 00:00 uur

Jacques Bage (1942) volgde zijn opleiding aan het Institut Saint-Luc en de Academie des Beaux-Arts in Mons. Hij ontving meerdere prijzen voor zijn werk en maakte onder andere een groot landschapschilderij voor het Zuidstation van de Brusselse metro. De natuur is de grote inspiratiebron voor Jacques Bage, zowel het landschap met een vergezicht als een meer stillevenachtige benadering van bloemen en planten. In zijn vaak in gedekte blauwen en bruinen opgezette landschappen wordt de blik van de kijker naar een explosie van lichte kleuren getrokken, die sterk geabstraheerde bloeiende struiken suggereren. Zoals in Paysage fleuri (2011, 97 x 130 cm), waar de achtergrond vrij strak qua kleur is opgezet en de witten, roden en gelen in het midden uiteenspatten. Het handschrift is gevarieerd met korte toetsen en compact aaneengesloten achtergronden. Opmerkelijk in dit werk is het contrast van beweging en rust, waarbij sommige overgangen door hun transparantie lijken te vibreren.

Deze tentoonstelling laat zien hoe Bage nog lang niet klaar is met het landschap, dat hem recent uitdaagde tot de serie van zes kleine schilderijen Matière Philosophique (2011, 22 x 20 cm). Hierin verabstraheert hij het landschap in heldere kleuren, Kandinsky-achtige composities in acryl op gipsen reliëfs.

Bage kijkt als een romantische schilder met moderne ogen naar het landschap, dat hem nog steeds prikkelt tot verdere uitdieping van dit thema.

De galerie is geopend van do t/m za van 12 – 18 uur. Extra open op de zondagen 27 maart en 1 mei. Tevens na afspraak: tel.: 078 – 631 31 30.

Van 30 april tot en met 28 mei wordt deze tentoonstelling uitgebreid met werken van andere kunstenaars in de voorgalerie.

Deel dit bericht met je vrienden!