zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Bouwdag (NL Doet)

Bouwdag (NL Doet)

19 maart 2011
Van 09:00 uur tot en met 20:00 uur

Hierbij nodigt De Kleine Rug u uit om op de NL Doet vrijwilligersdag te komen helpen met het bouwen van een klein Earthship.

Omschrijving
Betreft het met vrijwilligers bouwen van een huisje met buitenkeuken van duurzame (afval) materialen zoals strobalen, flessen en leem op het terrein van natuurvriendenhuis De Kleine Rug. Het plan is een autarkie te realiseren die self sustainable (wind,water en zonne energie) is. Dit is het eerste kleine Earthship project op de Kleine Rug. Er worden al plannen gesmeed om een groter Earthship te realiseren.

Eindresultaat
Een Earthship realiseren dat als buitenkeuken en kleine woongelegenheid te gebruiken is door bezoekers van de Kleine Rug.Tevens moet de locatie een educatief karakter krijgen om de groepen (voornamelijk scholen) die het eiland bezoeken een idee te geven wat een autarkie is. Er komt dus ook een moestuintje en wat kleinvee.

Bijzonderheden
Goed schoeisel (regenkleding en laarzen/werkschoenen) zeer gewenst ivm aard werkzaamheden en blubber. Overtocht is met een open motorvlet dus niet geschikt voor mensen met ernstige beperkingen. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Hier vind u enkele interessante voorbeelden van alternatief bouwen www.rivendellvillage.org
Bel voor de overtocht. Of neem contact op voor meer informatie.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Rob Polet (Natuurvriendenhuis De Kleine Rug Dordrecht)

Loswalweg 1

06- 28 85 27 42

viatekton@gmail.com www.dekleinerug.nl
Deel dit bericht met je vrienden!