zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Voorlichtingsdag over kanker

Voorlichtingsdag over kanker

19 maart 2011
Van 09:30 uur tot en met 15:00 uur

Het Albert Schweitzer ziekenhuis houdt deze voorlichtingsdag voor patiënten met enige vorm van kanker (ook ex-patiënten) en hun naasten. Het programma omvat onder meer uiteenlopende workshops en lezingen, een ‘patiëntencafé’ en een informatiemarkt. Deelname en parkeren zijn gratis. Voor de workshops en lezingen is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website.

Vorig jaar werd een dergelijke dag voor het eerst gehouden. Deze trok toen ruim 200 bezoekers, die zeer tevreden waren over het aanbod aan informatie. Dit jaar wordt de dag mede mogelijk door een financiële bijdrage van Stichting Roparun. De organisatie van deze jaarlijkse landelijke sponsorloop tegen kanker benadrukt hiermee het belang van voorlichting en van een patiëntendag zoals deze.

Het thema van de dag is ook nu weer ‘Kanker, meer dan een diagnose’. Behalve voor de ziekte in tal van verschijningsvormen, is er tijdens de dag dan ook weer veel aandacht voor de psychische verwerking van de diagnose kanker, voor revalidatie, vermoeidheid, uiterlijke verzorging, werkhervatting, sport en ontspanning. Op de informatiemarkt staan minimaal 50 aanbieders van diensten, producten en advies voor patiënten met kanker.

De titels van workshops geven de variëteit van de dag weer: ‘Werkkracht na kanker’, ‘Erfelijkheid en kanker’, ‘U verzorgt iemand met kanker… maar hoe gaat het met u?’ en ‘Gewichtstoename bij kanker’ zijn slechts enkele voorbeelden. Een totaaloverzicht staat op de website, waar belangstellenden zich ook kunnen inschrijven. Eventuele vragen kunnen worden gesteld per e-mail  of telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

ASZ

locatie Amstelwijck, Van der Steenhovenplein 1

652 36 64

info@asz.nl www.asz.nl
Deel dit bericht met je vrienden!