zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Concertserie: Op het eerste gehoor

Concertserie: Op het eerste gehoor

13 maart 2011
Van 16:00 uur tot en met 00:00 uur

Violiste Rosanne Philippens, de winnares van het Oskar Back vioolconcours 2009, speelt vandaag een 24 karaats klassiek programma samen met pianist Paolo Giacometti. Rosanne speelt op een Carlo Landolfi-viool die zij via het Nationaal Muziek Instrumenten Fonds heeft gekregen. De viool was eigendom van mevrouw Elska t’ Hoen.

Rosanne kan deze middag rekenen op de voortreffelijke pianist Paolo Giacometti. Deze Nederlands pianist van Italiaanse origine (Milaan, 1970) was een leerling van Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij met onderscheiding is afgestudeerd. Hij verwierf bekendheid door zijn opnames met onder meer de cellist Pieter Wispelwey en hij nam de complete pianowerken van Rossini op. Paolo Giacometti won vele prijzen op (inter)nationale concoursen.

Programma Kreutzer sonate van Ludwig van Beethoven en twee Sonatines en de Fantasie in C van Franz Schubert.

Aansluitend is er evt. een glas wijn. Men kan kaarten van € 10,- online reserveren via www.vvvdordrecht.nl  of tel.0900-4636888.

Deel dit bericht met je vrienden!