zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Dordtissimo - Johannes Passion

Dordtissimo - Johannes Passion

12 maart 2011
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

Wie Dordtissimo zegt, noemt in diezelfde adem scratchconcerten en het Havenconcert van 2010. Binnen de stadsgrenzen, maar ook ver daarbuiten weten mensen de weg te vinden naar uitvoeringen van deze organisatie. Dit jaar brengen ruim 200 zangers de Johannes Passion van Bach ten gehore. Met dit meesterwerk is in deze kerk een oude traditie in ere hersteld in de aanloop naar Pasen.

Ries van der Zouwen dirigeert als vanouds het gerenommeerde Dordtse Kamer Orkest. Onder de solisten zit één oudgediende, de Dordtse sopraan Marna Bakker. De overige vijf zijn jonge debutanten op een groot podium, met elk al een lange muzikale historie. Dit keer een internationaal gezelschap uit Nederland, Hongarije en Slovenië.

Opnieuw een nieuwe traditie: een gratis uitvoering van dit hoogtepunt van passie-muziek. Na afloop bij de uitgang van de kerk wordt een collectie gehouden ter bestrijding van de onkosten. De kerk gaat precies om 19.00 uur open. Voor de toegang geldt: Vol is Vol!

Klik hier voor het hele bericht

Deel dit bericht met je vrienden!