zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Werelds & Jazz - Beatriz Aguiar

Werelds & Jazz - Beatriz Aguiar

12 maart 2011
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Programma: ‘Mi Cancion’ - liedjes en legenden van Latijns-Amerika

Beatriz Aguiar stopt veel passie en warmte in haar muziek. De zangeres en componiste werd geboren in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay en is al vele jaren op de Zuid-Amerikaanse en Europese muziekpodia aanwezig. Haar programma "Mi Cancion", gebaseerd op de gelijknamige cd uit 2006, is een muzikale mix van zowel traditionele als eigentijdse Latijns-Amerikaanse stijlen, die het ritme en de hartslag, en de ontmoetingen en vaarwels van het leven weergeeft. Ook zingt zij een aantal nieuwe songs van het nog te verschijnen album Nomade. Met een fantastische interpretatie gebruikt zij als ingrediënten in haar muziek alle warmte, melancholie en romantiek van vele Latijns-Amerikaanse ritmes zoals tango, de Colombiaanse bambuco, malambo y zamba, de kracht van de Chacarera en het ritme van de Uruguayaanse candombé. Een fascinerende reis voor oor en oog.

Beatriz Aguiar is synoniem voor puur natuur. Zij vertolkt traditionele vocale muziek van Zuid-Amerika en specifiek die uit haar geboorteland Uruguay met diepgang en emotie. Haar timbre is warm en haar intonatie onberispelijk; haar interpretaties van composities en teksten zijn onverbiddelijk. Beatriz heeft een energieke, expressieve stem en haar lichaamstaal is volmaakt naturel. Je zal haar nooit betrappen op ingestudeerd maniërisme. Sierlijke bewegingen - tekst en muziek ondersteunend - en gelaatsexpressies trekken je haar zang binnen. Kortom, een stem en voordracht die niemand onberoerd liet. Beatriz Aguiar en haar uitstekende begeleiders zijn het meer dan waard om live te beleven.

Bezetting:
Beatriz Aguiar - zang
Jose Lopretti – piano
Randy Winterdal – bas
Enrique Firpi – drums
Jaime Rodriguez – percusie  

Kaarten kosten €12,50 en CJP/Pas 65/ Vrijwilligerspas betalen €10,00 inclusief kop koffie of thee. Men kan kaarten online reserveren via www.vvvdordrecht.nl  of tel.0900-4636888.

Deel dit bericht met je vrienden!