zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Expositie Beesten en bloemen, hoe zal ik ze noemen

06 maart 2011
Van zondag 06 maart 2011 tot en met zondag 26 juni 2011
Van 13:00 uur tot en met 00:00 uur

Ontdek het geheim achter de naamgeving. Vanaf 6 maart bent u op zondag weer welkom. Tot eind juni is daar de expositie "Beesten en bloemen, hoe zal ik ze noemen?" te zien. Deze expositie geeft u uitgebreide informatie over de ordening en naamgeving in het dieren- en plantenrijk.

U en uw gezin gaan zelf aan de slag met waarnemen, namen verzinnen en ordenen. Met behulp van een filmpje maakt u een historische natuurontdekkingsreis. Ook vindt u er een plantenpeepshow. Op een verrassende manier ontdekt u hoe die natuurordening is ontstaan en dat ordening in ons dagelijkse leven nog steeds speelt. De expositie laat ook zien hoe rijk gevarieerd het planten- en dierenleven is.

Linnaeus
De Zweedse wetenschapper Linnaeus ( 1707 – 1778) was het brein achter de indeling en naamgeving en is daarmee wereldberoemd geworden. Linnaeus zorgde ervoor dat levende wezens met dezelfde uiterlijke kenmerken bij elkaar werden gebracht. Dieren die onder water zwemmen en eieren leggen zijn bijvoorbeeld vissen. Hij heeft er ook voor gezorgd dat alle levende wezens een universele Latijnse naam kregen.

Openingstijden Koetshuis Weizigt
Zondag tot en met vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!