zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Ridderworkshop voor kinderen

Ridderworkshop voor kinderen

03 maart 2011
Van 14:00 uur tot en met 00:00 uur

Speciaal voor jonge ridders en jonkvrouwen organiseert Erfgoedcentrum DiEP in de voorjaarsvakantie een heuse ridderworkshop in Het Hof. Dit in het kader van de tentoonstelling ‘Riddersporen. Herinneringen aan Huis te Merwede’, die daar momenteel te zien is. Kinderen krijgen tijdens deze workshop les in zwaardvechten en eervol en ridderlijk gedrag.

Na een korte introductie worden de kinderen opgedeeld in twee teams voor een toernooi. Daarbij gaat het vooral om de lol. Nadat ze zich hebben bewezen op het strijdveld worden de riddertjes en jonkvrouwen één voor één geëerd voor hun moedige daden en officieel geridderd.

Helemaal feestelijk wordt het als de deelnemertjes verkleed als ridder en jonkvrouw naar de workshop komen. Tijdens de workshop krijgen ze in ieder geval ook les over de kleding van vroegere edelmannen. De ‘hoofdridder’ wordt van top tot teen aangekleed en vertelt daarbij over de verschillende kledingstukken.

De workshop is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar en duurt ongeveer twee uur. De kosten zijn €5,00 per kind. Aanmelden kan telefonisch op werkdagen bij de receptie van Erfgoedcentrum DiEP.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

DiEP

in Het Hof

078- 649 23 11

Deel dit bericht met je vrienden!