zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Opening Biebwinkel

Opening Biebwinkel

01 maart 2011
Van 10:00 uur tot en met 00:00 uur

De bibliotheek en de kinder-, jeugdboekwinkel De Giraf bundelen hun krachten onder één dak. Vandaag wordt de deur van de winkel geopend en is iedereen van harte welkom

Elke dag een nieuw verhaal
De karakteristieke kinder-,jeugdboekwinkel De Giraf is verhuisd en nu te vinden pal naast de centrale vestiging van de Bibliotheek A tot Z. De jarenlange samenwerking tussen De Giraf en de Bibliotheek A tot Z, het overkoepelend orgaan van alle bibliotheekvestigingen in Dordrecht, Ridderkerk, Zwijndrecht en Alblasserdam, blijft zich hiermee voortzetten.
Onder de noemer ‘Elke dag een nieuwe verhaal’ willen de bibliotheek en de kinderboekwinkel gezamenlijk dé toegangspoort zijn tot leesplezier in Dordrecht en omstreken. Kennis en deskundigheid op het gebied van leesbevordering en taalontwikkeling worden zo gebundeld en versterkt. De Giraf blijft dit doen met de verkoop van kinderboeken en aanverwante artikelen en de bibliotheek met de Biebwinkel A tot Z die zich richt op advies met betrekking tot leesbevordering en mediawijsheid.

Tijdens jaarlijks terugkerende evenementen als de Kinderboekenweek en de Nationale Voorleesdagen treden zij gezamenlijk naar buiten door het organiseren van activiteiten en presentaties.
Wilma Verhoeven, eigenaresse van De Giraf : “Het is heel logisch dat wij op deze manier onze krachten bundelen, juist omdat we dezelfde visie hebben: het bevorderen van lezen en het stimuleren van leesplezier.” Ankie Kesseler, directeur van de Bibliotheek A tot Z, voegt hieraan toe: “De activiteiten van de bibliotheek worden hierdoor meer zichtbaar. We staan zo letterlijk in de etalage. Nu worden we winkelgenoten.”

Wat biedt de winkel?
 ● verkoop van kinder- en jeugdboeken voor 0 - 18 jarigen
● deskundig advies op het gebied van leesbevordering thuis en op school
● gezamenlijke activiteiten tijdens de Kinderboekenweek, de Nationale Voorleesdagen en andere evenementen
● schrijversbezoeken en lezingen

Voor wie is de winkel?
● kinderen en jongeren van 0 - 18 jaar
● leerkrachten van basis- en voortgezet onderwijs
● medewerkers van kinderopvang, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang
● (groot)ouders en verzorgers, PABO-studenten en alle andere boekenliefhebbers

Deel dit bericht met je vrienden!