zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Goed nieuws uit Dordrecht Zuid-Afrika

30 september 2010
Van 19:30 uur tot en met 21:30 uur

Want bij een goed verhaal over onze Zuid-Afrikaanse partnerstad hoort ook het benoemen van de succesvolle en kansrijke initiatieven om het leven daar beter te maken.

Arij van der Stelt, stedenbouwkundige van de gemeente Dordt, geeft een presentatie over hoe de township van het Zuid-Afrikaanse Dordrecht er nu uitziet en hoe de township er in de toekomst uit zou kunnen zien. Woonbron, de gemeente en onze stichting ondersteunen de herstructurering van de oudste township van Dordrecht Zuid-Afrika.

Hans Kloppert, muzikant bij Jubal, vertelt over de Field Band die afgelopen voorjaar van start is gegaan in Dordrecht Zuid - Afrika: 300 kinderen krijgen lessen in muziek, dans en levensvaardigheden .

Joyce Schoon, coördinator van de stichting, laat de oogst zien van het moestuinenproject: 500 arme gezinnen in de Dordrecht-township konden het afgelopen seizoen verse groente eten uit eigen tuin. Dit succes willen wij ook de komende jaren voortzetten. U wordt gevraagd mee te denken over hoe we het Tuin Adoptieplan in onze stad kunnen promoten. We kunnen uw ideeën en netwerk goed gebruiken! Uiteraard zullen de Zuid-Afrikaanse wijn en sap niet ontbreken deze avond. 

Deel dit bericht met je vrienden!