zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Kerkvernieuwing; een uitdaging!

Kerkvernieuwing; een uitdaging!

29 september 2010
Van woensdag 29 september 2010 tot en met woensdag 15 december 2010
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

'Kerkvernieuwing; een uitdaging!' is niet alleen het thema van zeven leesavonden maar ook de titel van een boek van Jan Hendriks. In het kader van het karmelitaanse 'Centrum van Spiritualiteit' zal onder leiding van mevrouw Gaby Statie-Vermeulen samen gelezen worden in en gesproken worden over dit boek. Jan Hendriks heeft dit boek speciaal geschreven voor vrijwilligers. Hun vragen bepaalden de inhoud. Geen boek vol met theoretische uitweidingen of voetnoten maar gericht op de praktijk van parochie of gemeente. Vernieuwing of vitalisering van de kerk is vooral afhankelijk van de inzet van vrijwilligers en hiervoor is een inspirerende droom nodig. "Maar met dromen alleen kom je er niet." zegt Gaby. Zij wilt samen met de lezers aan de hand van dit boek met visie en vertrouwen een weg zoeken om vernieuwing concreet vorm te geven. De auteur van het boek toont dat je met een open geest en met vertrouwen die droom tot leven kan laten komen en waar dat gebeurt, ontwikkelt de organisatie zich tot een lichaam, tot een bezielde parochie, tot een gemeente met spirit!

‘Kerkvernieuwing; een uitdaging!’ is gemakkelijk leesbaar. Voor elke bijeenkomst wordt gevraagd een deel van het boek te lezen. Het boek kan bij de (online-) boekhandel besteld worden en kost €13,50
Data:                2010 - woensdagen; 29 september,
                        06 en 20 oktober
                        10 en 24 november,
                        01 en 15 december.
Plaats:              Gedachteniskapel Titus Brandsma Dordrecht, Nolensweg 10   3317 LE   Dordrecht
                        (zonodig aanbellen bij klooster Nolensweg 8)
Tijd:                 20:00 - 22:00 uur
Informatie:        Mevrouw Gaby Statie-Vermeulen, 06 18 94 01 27

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Centrum van Spiritualiteit

Dordrecht

078 652 08 40

dordrecht@karmel.nl
Deel dit bericht met je vrienden!