zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Dordtse Duurzaamheidcafé

29 september 2010
Van 19:30 uur tot en met 22:00 uur

Het eerste Dordtse Duurzaamheidcafé op 29 september 2010 heeft als thema Dordrecht, een duurzame parel. Tijdens het café, een initiatief van het Dordtse platform Duurzaamheid, vertellen Dordtenaren wat er in de stad gebeurt op het gebied van duurzaamheid.

Ook wethouder Harry Wagemakers is te gast in het café. Hij laat zich van zijn duurzaamste kant zien en zal zijn ideeën toelichten over een duurzaam Dordrecht. Duurzaamheid is een speerpunt van het nieuwe stadsbestuur. Wordt Dordt een duurzame parel?

Weizigt Natuur- & Milieucentrum is betrokken bij de organisatie van het Duurzaamheidcafé en heeft de ruimte aan het Van Baerleplantsoen 30 beschikbaar gesteld. Het café is open van 19.30 tot 22.00 uur. Het programma begint om 20.00 uur.

Het Duurzaamheidcafé is de kans om informatie te vergaren en uit te wisselen over projecten en initiatieven van burgers, organisaties en bedrijven in de stad.

Dit keer zijn er presentaties van de volgende Dordtse parels van duurzaamheid:
● de werkgroep Dordrecht Fair Trade gemeente
● Weizigt Natuur- & Milieucentrum over de nieuwe stadsboerderij
● de Lets ruilwinkel

De presentatie van de avond is in handen van de journalisten Hans Berrevoets en Conny Taheij.

Het platform Duurzaamheid is in februari 2010 opgericht met steun van een groot aantal burgers en organisaties die bezig zijn met of zijn geïnteresseerd in een duurzame samenleving. Het platform dient als een paraplu voor initiatieven zodat zij elkaars kennis kunnen delen, als aanjager en als een aanspreekpunt voor de gemeente, dat gevraagd en ongevraagd advies geeft.

De volgende Duurzaamheidcafés in het Weizigt Natuur- & Milieucentrum zijn op woensdag 2 februari en woensdag 18 mei 2011.

Deel dit bericht met je vrienden!