zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

“Colour your senses” tijdens de kleurrijke avond van SENS11

25 september 2010
Van 20:00 uur tot en met 02:00 uur

Het evenement SENS11 (lees: sen-self) keert na het succes van vorig jaar terug in Bibelot, te Dordrecht. Op 25 september staat dit poppodium in het teken van “colour your senses”. Geuren, smaaksensaties en visuals zullen de emotie van muziek omzetten in kleurrijke zintuigprikkeling.

SENS11 is een evenement georganiseerd door mensen en organisaties uit de regio Dordrecht. Maandenlang hebben jongeren van onder andere Stichting Via Lumina zich ingezet om dit evenement te realiseren. Tijdens de avond zullen ze de bezoekers verrassen met muziekacts zoals Nobody Beats The Drum. Met experimentele electro en bijbehorende visuals typeert deze band de dance-scene op dit moment. Een ware belevenis op het podium! Ditzelfde geldt voor DJ Denman, Obitobi, Local hero on Sax, Broeder Bas, Luke Verano en MC Sherlock.

Poppodium Bibelot is deze avond opgedeeld in verschillende ruimtes waar de zintuigen op een unieke wijze geprikkeld zullen worden. Om in het thema te blijven is er live painting, kunnen de bezoekers opgemaakt worden door een visagist, luchtschilderen of hun eigen T-shirt ontwerpen, powered by Think Ahead. Er hangt een vrolijke fototentoonstelling van Nicoline Brandenburg en de kleurrijke aankleding wordt verzorgd door Erikvandongen.nl. Kappers zullen voor eenieder die wil gratis een nieuw kapsel creëren en een masseur zal de mensen de nodige ontspanning bezorgen. Voor een drankje of een zintuigprikkelend hapje van de cook-a-holics kun je terecht bij de food & drinks. DJ’s, aromajockeys en visuals zijn te vinden bij het podium waar bezoekers los kunnen gaan op de trillende dansvloer. Om zelf eens achter de draaitafel te staan verzorgt de organisatie van Dancetour de Mixperience, waarbij bezoekers de beginselen van het DJ vak krijgen uitgelegd door een professionele DJ. Wil je even rust, dan kan dit in Café Bubbels dat is omgetoverd tot een lounge café. Daar kan een prikkelende persoonlijke behandeling worden genomen door van Reek Ten Bosch Banketje, mogelijk gemaakt door het CBK. Verdeeld over Bibelot staan sensecubes ontwikkeld door Weergaaf. Kom, voel en ruik wat er in zit, er zijn vier sensecubes te vinden die je zintuigen prikkelen.

SENS11 komt voort uit een trainingstraject van jongeren met en zonder een (verstandelijke) beperking. Zij hebben hun krachten en talenten ontwikkeld, die zij tonen via dit evenement. De locatie is rolstoelvriendelijk en de faciliteiten worden duidelijk aangegeven. SENS11 is een initiatief van Stichting Skyway uit Rotterdam. Skyway is in 2003 begonnen met het organiseren van evenementen voor doven, slechthorenden en horenden, waarna dit evenement heel de wereld over is gegaan. De stichting stimuleert, motiveert en ondersteunt mensen om op basis van eigen kracht actief deel te nemen aan activiteiten die voor hen in eerste instantie niet toegankelijk lijken.

SENS11 bestaat uit een samenwerking met NSGK, Gemeente Dordrecht, MEE, RTV Dordrecht, Via Lumina, BOD groep, Bibelot, CBK, ASVZ en Gemiva SVG-Groep.

Line-up: Nobody Beats The Drum, Local Hero on Sax, Broeder Bas, Denman, Obitobi, Luke Verano en Mc Sherlock

VVK/Deur : €5,-/€7,50

Mocht iemand begeleiding nodig hebben om SENS11 te bezoeken dan krijgt de begeleider gratis entree.
 

Deel dit bericht met je vrienden!