zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Optreden Okan Cuba

Optreden Okan Cuba

25 september 2010
Van 22:00 uur tot en met 00:00 uur

Het nieuwe Club Rainbow seizoen 2010-2011 start met een flitsend optreden van de Cubaanse meidengroep OKAN CUBA. Zij komen rechtstreeks uit Santiago de Cuba en geven een exclusief optreden in Jazzpodium DJS op zaterdag 25 september!  Zij toeren momenteel door Europa om de nieuwe CD "Templanza" te promoten  en geven slechts twee concerten in Nederland, in Maastricht en Dordrecht. Zeven jonge vrouwen uit Santiago de Cuba besluiten in 2000 een eigen groep op te richten met als doel de traditionele Cubaanse muziek een moderne impuls te geven. Ze speelden elk al bij allerlei salsaorkesten, maar met OKAN CUBA kiezen ze voor een andere sound: moderne son cubano, met veel percussie en vrolijke melodieën. De band mengt Cubaanse muziek graag met andere Latijns Amerikaanse ritmes zoals merengue, soca, plena en reggaeton. De veelzijdige talenten spelen ook latin-jazz en Cubaanse folklore muziek. Een vrouwelijke toets als tegenwicht voor de macho salsacultuur!

In de laatste 15 jaar zijn in Cuba een flink aantal nieuwe bands ontstaan, maar een vrouwenformatie is immer nog een uitzondering. Daarom des te opmerkelijker dat in het jaar 2000 Martha Elena Vilariño, pianiste uit Santiago de Cuba en afgestudeerd aan het conservatorium, een nieuwe groep oprichtte die hoofdzakelijk een vrouwelijke stempel droeg. Dit was het begin van Okan Cuba. De omslag naar een formatie die volledig uit vrouwelijke musici bestaat wordt bewerkstelligd in 2008 met de komst van de jonge bassiste Liudmilla Rodriquez, die een eigenzinnige interpretatie op haar instrument speelt en Tatiana Castro die de band verrijkt met haar spel op keyboard. Het lukt Martha Elena al in 2000 om met groot enthousiasme enkele talentvolle, jonge vrouwelijke muzikanten voor haar project te strikken. Sommige kwamen fris van het conservatorium en anderen hadden al ervaring opgedaan bij Cubaanse bands. Arleni Hodelin beroert haar percussie met een flinke dosis levensvreugde en passie en Fabiola Acao die naast haar soepel spel op de dwarsfluit samen de refreinen met de zangeres prachtig afwisselt. De ritmesectie bestaande uit bas, piano en keyboard (door de maestra zelf bespeeld) zorgt voor een strakke en solide basis. Leadzangeres Migdredis Naranjo zingt haar songs met luchtig gemak en souplesse en met een uiterst charmante presentatie weet zij haar publiek totaal te amuseren en betoveren.

Meer info: www.myspace.com/okancuba  In de pauzes draait DJ John dansbare Cubaanse muziek waarbij stil zitten niet mogelijk is. Aanvang van het concert is 22.00 uur en de entree bedraagt € 10,00/ CJP/Studentenpas/Pas 65/leden DJS betalen € 8,00. 

Bezetting:
Martha Elena Vilariño: piano, zang , bandleidster
Fabiola Acao: dwarsfluit, zang
Liudmila Rodríguez: baby-bass, zang
Migdredis Naranjo: leadzang
Arleni Hodelin: conga’s
Ana Maria Rodríguez: drums
Tatiana Castro: keyboard

Deel dit bericht met je vrienden!