zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Groot Dordrechts koren-barbershopfestival

Groot Dordrechts koren-barbershopfestival

25 september 2010
Van 12:00 uur tot en met 18:00 uur

Na het succes van vorige jaren organiseert de Stichting Bijzondere Concerten Dordrecht (SBC) opnieuw het “Groot Dordrechts Korenfestival” op zaterdag 25 september. Het festival is grootser dan in de vorige jaren en er zijn veel locaties waar de koren en kwartetten zullen optreden.

Ruim 42 koren zullen op zaterdag 25 september tussen 12.00 uur en 18.00 uur optreden. Naast Dordtse koren zullen er ook koren uit de regio optreden. Het repertoire is zeer gevarieerd, van klassiek, opera, gospel, smartlappen, pop tot strijdliederen. De deelnemende koren zijn allemaal te zien en te beluisteren op o.a. het Scheffersplein te midden van het terraspubliek, in de Augustijnenkerk, de Trinitatiskapel, de Kunstkerk en de Muntgehoorzaal van ToBe.

Nieuw is het Barbershopfestival. Op verspreide locaties in de Dordtse binnenstad zullen 10 barbershopkwartetten en 4 barbershopkoren de straten en pleinen vullen met de bekende barbershopmuziek.

Het Groot Dordrechts Korenfestival heeft een grote promotionele waarde voor Dordrecht e.o..

De Dordtse burgemeester drs. A.A.M. Brok zal om 12.00 uur in de Augustijnenkerk de opening verrichten.

Om 17.30 uur is er in de Augustijnenkerk de Grande Finale met de Orkest Vereniging Dordrecht waaraan alle koren en het publiek deelnemen met de Finale van de 9e symfhonie van L. Beethoven. De apotheose op het Scheffersplein is ook om 17.30 uur m.m.v. de Drechtstad Muziekvereniging en een samenzang van populaire liedjes tezamen met alle beschikbare koren en het publiek.

De optredens zijn voor een ieder gratis toegankelijk.

Deel dit bericht met je vrienden!