zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Vredesbezinning

18 september 2010
Van zaterdag 18 september 2010 tot en met zondag 26 september 2010
Van 12:30 uur tot en met 00:00 uur

Van 18 – 26 september wordt de jaarlijkse Vredesweek gehouden. Het thema van dit jaar is: buurten voor vrede.

Buurten voor vrede als begin van een nieuwe beweging. Mensen die elkaar niet langer uit de weg gaan maar elkaar opzoeken, die zich laten raken en in beweging komen. Dat is de wens die uit de Vredesweekcampagne 2010 spreekt.

Werken aan vrede veronderstelt niet alleen recht claimen op vrede, maar daarin ook eigen verantwoordelijkheid nemen. Natuurlijk willen we dat onze samenleving (ver weg, dichtbij) veilig is. De vredesweek van dit jaar daagt ons uit na te denken over hoe wijzelf kunnen bijdragen aan die veiligheid.

Buurten voor vrede. Ook onze buurt. Goede buren zijn en bij elkaar even buurten.

Op doordeweekse dagen van 20 tot en met 24 september is er elke middag een vredesbezinning, steeds op een andere plek. Iedereen is uitgenodigd om mee te gaan van buurt naar buurt. Niet alleen christenen, maar ook mensen met een andere levensovertuiging zullen zich aansluiten: andere, nieuwe buren. Samen bidden we, zingen we, zijn we stil en spreken we. Voor vrede, voor elkaar, voor onszelf. Voor vrede die nog niet is, maar die er moet komen. En zo bewegen we naar elkaar toe. Beweegt u met ons mee?

De vredesbijeenkomsten beginnen om 12.30 uur en duren 20 a 30 minuten. Daarna is er koffie!
• Maandag 20 september: Titus Brandsma Kapel, Nolensweg 8
• Dinsdag 21 september: Maria Maior, Voorstraat 120
• Woensdag 22 september: De Buitenwacht, Bosboom Toussaintstraat 67
• Donderdag 23 september: de al Aksa moskee, Willem de Zwijger laan 1
• Vrijdag 24 september: Stilte ruimte, Albert Schweitzerziekenhuis, afd. Dordwijk

Deel dit bericht met je vrienden!