Alles over Dordrecht...
18sep 2010

Wandelend en fietsend aandacht voor water

Van zaterdag 18 september 2010 tot en met zondag 19 september 2010.

De Dag van de Dijk is een feestelijk evenement voor jong en oud rond het thema water en waterveiligheid. Ook in Dordrecht en het Weizigt NMC kunnen bezoekers rekenen op diverse wateractiviteiten.

Aandacht voor waterbeheer
Zonder dijken en duinen zou 60 procent van Nederland regelmatig onder water staan. Al eeuwenlang zetten we het water naar onze hand. Maar het is niet vanzelfsprekend dat dit zo blijft. Vanwege de klimaatverandering krijgt het land te maken met een stijgende zeespiegel en meer extreem natte of droge perioden. Met de Dag van de Dijk wordt speciaal aandacht gevraagd voor ons waterbeheer. Nederland wil voorop blijven lopen als het om water gaat. Samen met de waterschappen, Rijkswaterstaat, andere overheden, bedrijven en wetenschap bouwen we aan een veilige en leefbare toekomst. Iets om trots op te zijn en op een feestelijke manier bij stil te staan.
 
Weizigt NMC en het Eiland van Dordrecht
Wie deze dag het Weizigt NMC bezoekt, komt in de tuinen diverse waterfenomenen tegen. Zo is er een dijk en een moeras met bijbehorende flora. Ook vindt u er een wadi die overtollig regen water tijdens hoosbuien opvangt. In het Aquarama komt u via een onderwaterkijkvenster oog in oog te staan met het onderwaterleven in een schone sloot. Inpandig is er ook een waterexpositie. Hier ligt de fietstocht "Rondje Waterzigt", een fietsroute (langs o.a. dijken) door de Dordtse Binnenstad en langs het Eiland van Dordrecht gratis voor u klaar. De route start bij Koetshuis Weizigt en is ook verkrijgbaar bij Intree Dordrecht. Meer informatie over Weizigts wateractiviteiten?                            
 
Hoogwater Wandelroute
Onlangs werd de Hoogwater Wandelroute geïntroduceerd. In deze route is de Dordtse Voorstraat opgenomen. Naast langste winkelstraat is de Voorstraat tevens de laagste zeedijk van Nederland .De wandelroute is alleen verkrijgbaar bij Intree en is ook te downloaden.
Hier vindt u onze openingstijden en routebeschrijving. 

Contactinformatie:
Locatie: Weizigt NMC


Deel dit bericht met je vrienden!