Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'ToBe lunchconcert'
15sep 2010

ToBe lunchconcert

Woensdag 15 september 2010 vanaf 12:30 uur.

Het Gauguin Ensemble bestaande uit Loes van Ras, piano en Yfynke Hoogeveen, klarinet bestaat sinds 1994. Samen verkennen zij vele podia in binnen- en buitenland en maken radio-opnamen. Daarnaast nodigen zij regelmatig gasten uit. Op woensdag 15 september opent het Gauguin Ensemble met celliste Corine ’t Hoen de nieuwe serie ToBe lunchconcerten in de Kunstkerk.

Zestien jaar spelen Yfynke Hoogeveen en Loes van Ras samen. Wat heeft dat opgeleverd? Dat ze gevraagd zijn ambassadrices te zijn voor de klassieke muziek in het noorden van het land. Succes op podia in binnen en buitenland. En erkenning. Vooral de chemie in het samenspel en de warme kleuren van het ensemble worden opgemerkt. Inmiddels is een samenwerking ontstaan met verschillende gastmusici zoals de Franse violist Philippe Graffin, de Nederlandse celliste Larissa Groeneveld, violist Peter Brunt en sopraan Irene Maessen en celliste Corine ‘t Hoen.

De Leeuwarder Courant over het concert met Larissa Groeneveld: 'Het was duidelijk waarneembaar hoe de musici zich geconcentreerd en soepel door de stukken heen speelden. Met name Beethoven werd met een mooie balans vertolkt. De speelsheid van het trio kwam ten volle tot zijn recht. Het Ensemble zat vanaf de eerste noot op het goede spoor en toonde beheersing en technische vaardigheid”. Over het Trio van Brahms: “De uitvoering van dit ensemble was uitstekend”.

Geïnspireerd door hun spel, schreef de componist Wim Dirriwachter speciaal voor Yfynke en Loes, ‘Four Movements.’ Het Gauguin Ensemble heeft dit stuk inmiddels op de cd 'Four Movements' gezet, samen met een aantal andere composities die de eigenheid van het ensemble uitlichten. Zoals werken van Alban Berg en Francis Poulenc. Muziek die het meest gediend is bij een pure, natuurlijke interpretatie. Want daarin ligt de kracht van het Gauguin Ensemble. Naast dat wat ze met de naamgevende schilder gemeen hebben: magie en kleur.

Bezetting:

Yfynke Hoogeveen - klarinet
Loes van Ras - piano
Corine ’t Hoen - cello

Contactinformatie:
Locatie: Kunstkerk Museumstraat 65 Dordrecht
Organisator: ToBe


Deel dit bericht met je vrienden!