zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Kinderen helpen Kinderen

Kinderen helpen Kinderen

15 september 2010
Van 14:00 uur tot en met 17:00 uur

Onder het motto Kinderen helpen Kinderen wordt de derde editie van IKN Hero gehouden. Het Statenplein in Dordrecht verandert op woensdagmiddag 15 september a.s. van 14:00 tot 17:00 uur in het IKN Knutselplein. Op het plein kunnen kinderen van alle leeftijden naar hartenlust hun creativiteit kwijt. Maar IKN Hero is meer dan alleen knutselen; het is een evenement met een missie.

De organisatie is in handen van Internationale Kinderhulp Nederland (IKN). Met IKN Hero vraagt de stichting aandacht voor de kansarme kinderen van Roemenië. In het bijzonder voor de 400 kinderen van een basisschool in Odobesti. IKN houdt speciaal voor hen een schoenendoosactie.

Kinderen die naar IKN Hero komen en met de schoenendoosacties mee willen doen kunnen het volgende meenemen: een etui met een potlood, kleurpotloden,  pen, gum en een schrift met lijntjes en ruitejs. Kleding zoals: een muts, sjaal, wanten, T-shirt, ondergoed, petje en klein stuk speelgoed bv. een stuiterbal of springtouw.

Een vrijwillige bijdrage van € 1,00 voor het transport naar Roemenië wordt zeer gewaardeerd.

Op het knutselplein staan schoenendozen klaar om gevuld en versierd te worden. De drie mooist versierde dozen winnen een leuke prijs. Daarnaast zijn er ook prijzen te winnen met een loterij en laat een ballonnenclown zijn kunsten zien. Er staat een springkussen op het plein en voor een klein bedrag kunnen de kinderen zich laten schminken. Alle opbrengsten worden gebruikt om de transportkosten naar Roemenië te vergoeden.

Deel dit bericht met je vrienden!