zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Dordrecht doet mee aan de Europese Mobiliteitsweek 2010

12 september 2010
Van zondag 12 september 2010 tot en met zaterdag 18 september 2010


De gemeente Dordrecht doet mee aan de Europese Mobiliteitsweek 2010. De Europese Mobiliteitsweek vindt plaats in de week van 12 tot en met 18 september en heeft als doel om extra aandacht te vragen voor duurzame mobiliteit zoals wandelen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik.

Het doel van de Europese Mobiliteitsweek past in het beleid van de gemeente Dordrecht om het gebruik van duurzame mobiliteit te stimuleren. Daarom doet de gemeente mee aan de mobiliteitsweek en organiseert in samenwerking met verschillende organisaties allerlei activiteiten.

Fiets naar je Werk!
De gemeente wil tijdens de Europese Mobiliteitsweek extra aandacht vragen voor het fietsgebruik. Daarom worden ambtenaren opgeroepen om maandagochtend 13 september met de fiets naar het werk te komen. Met dit initiatief  ‘Fiets naar je Werk’ wil de gemeente fietsen stimuleren door eigen medewerkers het goede voorbeeld te laten geven.
Vanuit de richtingen Rotterdam, Sliedrecht en Breda zullen de collega’s samen fietsen naar het Stadskantoor. Daar wacht hen een hart elijke ontvangst.

Symposium
Onder het motto ‘Duurzame Mobiliteit Anders denken, anders doen’ organiseert de gemeente in samenwerking met ‘Drechtsteden Bereikbaar, Zakelijk Slim Mobiel’ op dinsdag 14 september een symposium over duurzame mobiliteit. Tijdens dit symposium doen ondernemers informatie op over duurzame mobiliteit en wisselen hierover ervaringen met elkaar uit.

Tentoonstelling
Woensdag 15 september wordt de tentoonstelling ‘Fietsvriendelijke wijk’ geopend in Wielwijk. De Fietsersbond geeft met deze tentoonstelling een vervolg aan de openbare ideeënvraagprijs ‘Fietsvriendelijke Wijk’ van vorig jaar. Het betrof een vraagprijs voor het ontwerpen van een wijk waar de fietser en de fiets centraal staan. De gemeente Dordrecht won toen samen met het bureau Lola Landschape Architects de tweede prijs met Bike to Skool voor de Wijk Wielwijk-Crabbehof in Dordrecht.

Mobiliteitsmarkt
De Europese Mobiliteitsweek wordt afgesloten met een mobiliteitsmarkt op zaterdag 18 september in  winkelcentrum de Bieshof in Stadspolders. Op deze markt worden allerlei duurzame mobiliteitsvormen gedemonstreerd. Bezoekers kunnen gratis hun fiets laten keuren en een proeftochtje op een elektrische fiets of scooter maken. Kinderen kunnen er spelenderwijs kennis maken met het rijden op zonne-energie. Verder wordt een workshop georganiseerd over ‘het nieuwe rijden’ en een fietstraining ‘Go Biking’ gegeven. Ook is er een mogelijkheid om een gratis ritje te maken met een elektrische taxi.
Busvervoerder Arriva biedt die dag gratis openbaar vervoer aan in  Dordrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!