zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Opening seizoen Kunstkerk

Opening seizoen Kunstkerk

11 september 2010
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Rita Reys, Europe’s First Lady of Jazz, opent het nieuwe seizoen van de Kunstkerk – Concertzaal in Dordrecht. Zij draagt deze titel al sinds 1960, haar toegekend door het internationale jazzfestival van Juan Les Pins (Frankrijk). Op 22 december 2006 ontving zij als eerste Nederlandse jazzmusicus de Oeuvre Edison, na onder andere Tony Bennett en Herbie Hancock.

De opening start met haar concert, waar zij onder andere nummers van haar nieuwste cd Young at Heart en natuurlijk ook bekende klassiekers zingt.

Rita Reys werd op 21 december 1925 in het Rotterdamse Crooswijk geboren als Maria Everdina Reys. Zij groeide op met klassiek en won als kind al diverse zangconcoursen. Als 15-jarige trad ze op met The Hawaiian Minstrels. De start van haar ongelooflijke carrière.

Kaarten zijn online te bestellen via de website. Rita Reys. Toegangsprijs 15,- euro, incl. koffie of thee.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Kunstkerk Dordrecht

Museumstraat 65

078- 639 85 55 www.600400.mijnwinkel.nl
Deel dit bericht met je vrienden!