Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Prik een vorkje sprinkhaan mee met wethouder Harry Wagemakers'
04sep 2010

Prik een vorkje sprinkhaan mee met wethouder Harry Wagemakers

Van zaterdag 4 september 2010 tot en met zondag 5 september 2010, vanaf 16:30,.

Op 4 en 5 september kunnen bezoekers tijdens het BIES theaterfestival kennismaken met het voedsel van de toekomst. Bij een aantal workshops ‘Insecten proeven’ laat Weizigt het publiek de bijzondere smaak en structuur van sprinkhanen en meelwormen ervaren. Wethouder Harry Wagemakers en Weizigt-directeur Louise Bergenhenegouwen geven het goede voorbeeld op zaterdag 4 september om 17.30 uur.

'vlees'van de toekomst
Steeds meer wereldburgers gaan vlees eten. Met grootschalige vleesconsumptie tot gevolg, die schadelijk is voor natuur en klimaat. Zijn eetbare insecten het ‘vlees’ van de toekomst? Insecten vormen in ieder geval een goed alternatief voor producten uit de bio-industrie. Ze zijn voedzaam, smaakvol en er valt goed mee te variëren. Reden genoeg voor duurzaamheidscentrum Weizigt om inwoners van Dordrecht en de regio te laten kennismaken met het eten van insecten. 
  
Inwoners zijn tijdens BIES welkom op vier Insectenproeverijen: zaterdag 4 september om 16.30 uur en 17.30 uur en zondag 5 september om 14.00 uur en 15.00 uur. Deelname kost € 1,- p.p.
Meer informatie over het Biesfestival?

Contactinformatie:
Locatie: in natuurgebied de Hollandse Biesbosch, nabij de Sterrenwacht Mercurius aan de Baanhoekweg 75
Website:www.festivalbies.nl


Deel dit bericht met je vrienden!