zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Prik een vorkje sprinkhaan mee met wethouder Harry Wagemakers

Prik een vorkje sprinkhaan mee met wethouder Harry Wagemakers

04 september 2010
Van zaterdag 04 september 2010 tot en met zondag 05 september 2010
Van 16:30 uur tot en met 00:00 uur

Op 4 en 5 september kunnen bezoekers tijdens het BIES theaterfestival kennismaken met het voedsel van de toekomst. Bij een aantal workshops ‘Insecten proeven’ laat Weizigt het publiek de bijzondere smaak en structuur van sprinkhanen en meelwormen ervaren. Wethouder Harry Wagemakers en Weizigt-directeur Louise Bergenhenegouwen geven het goede voorbeeld op zaterdag 4 september om 17.30 uur.

'vlees'van de toekomst
Steeds meer wereldburgers gaan vlees eten. Met grootschalige vleesconsumptie tot gevolg, die schadelijk is voor natuur en klimaat. Zijn eetbare insecten het ‘vlees’ van de toekomst? Insecten vormen in ieder geval een goed alternatief voor producten uit de bio-industrie. Ze zijn voedzaam, smaakvol en er valt goed mee te variëren. Reden genoeg voor duurzaamheidscentrum Weizigt om inwoners van Dordrecht en de regio te laten kennismaken met het eten van insecten. 
  
Inwoners zijn tijdens BIES welkom op vier Insectenproeverijen: zaterdag 4 september om 16.30 uur en 17.30 uur en zondag 5 september om 14.00 uur en 15.00 uur. Deelname kost € 1,- p.p.
Meer informatie over het Biesfestival?

Deel dit bericht met je vrienden!