zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Ronald Giphart tijdens Boekenweek te gast

16 maart 2010
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Op 10 maart start de 75e Boekenweek waarin ‘jong zijn: het kind, de jeugd, de jongere’ centraal staat. Dit onder het motto Titaantjes; opgroeien in de letteren. Schrijverspodium Dordrecht heeft Ronald Giphart uitgenodigd om op 16 maart aanstaande in het kader van het Boekenweek thema te komen spreken.

Achtergrond Ronald Giphart
Het thema van de Boekenweek is bij Ronald Giphart in goede handen. Giphart, die opgroeide in Dordrecht, was al op jonge leeftijd zeer geïnteresseerd in literatuur. Inmiddels is hij een van de productiefste schrijvers in Nederland en heeft hij een groot en trouw publiek opgebouwd. Zijn boeken beleven herdruk op herdruk, worden in tal van landen in vertaling uitgegeven, drie van zijn boeken zijn verfilmd en een ander wordt nog verfilmd. Daarnaast was en is Giphart op allerlei andere manieren met schrijven bezig. Hij schreef columns, was literatuurrecensent van het Parool, schreef de teksten voor de musical Hair, het scenario van de tv-serie De co-assistent, hij schrijft voor tijdschriften en was korte tijd hoofdredacteur van Rails.

Niet alleen is Ronald Giphart zelf zo’n beetje opgegroeid in de letteren; ook heeft hij met boeken als Ik ook van jou, Giph en Phileine zegt sorry veel jongeren aan het lezen gekregen.
In De Groene Amsterdammer werd hij zelfs uitgeroepen als exponent van een nieuwe stroming in de Nederlandse literatuur, de 'Generatie Nix'. Zelf vindt Ronald Giphart dit een onzinterm en van generatiedenken moet hij niets hebben.
Recensent Menno Schenke koos een andere invalshoek: “Er is geen schrijver in ons land zoals Ronald Giphart. Hij is de moderne volksschrijver bij uitstek, zoals ooit Gerard Reve verwoordde wat er in de Nederlanders omging.”

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij:
• de Bibliotheek A tot Z, Centrale Bibliotheek, email, website en telefoon nummer
• via www.schrijvers-podium.nl

Speciaal voor deze gelegenheid zal parkeergarage Drievriendenhof, die normaal gesproken om 22.00 uur sluit, langer geopend zijn.
 

Deel dit bericht met je vrienden!