zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Lezing Baba Marta

04 maart 2010
Van 19:30 uur tot en met 22:00 uur

Baba Marta
Op 1 maart vieren de bewoners van Bulgarije het begin van de lente: Baba Marta. Op deze dag geven Bulgaren hun familie en vrienden een cadeautje, een martenitsa. Dit cadeau is een rood met wit gekleurd speldje of armband. De traditie is om deze op of om te houden tot men een ooievaar ziet. Daarna wordt het cadeau in een bloesemboom gehangen. Baba Marta is een bijzondere dag voor Bulgaren, vaak gekoppeld aan een vakantie. Het is een unieke vorm van folklore en stamt uit het jaar 681. Tijdens Baba Marta in de Centrale Dordrecht vertelt Stichting Dordrecht-Varna onder het genot van Bulgaarse thee en koekjes over deze eeuwenoude traditie.

Dordrecht - Varna
Op 18 mei 2001 is officieel de stedenband tussen Dordrecht en Varna, de grootste havenstad van Bulgarije, ondertekend. Naast de gemeentelijke contacten tussen de partnersteden is er in het kader van de stedenband een stichting Stedenband Dordrecht – Varna opgericht. Samen met COS Zuid-Holland Zuid zet de stichting samenwerkingsprojecten op tussen maatschappelijke organisaties in Dordrecht en Varna.

Aanmelden voor de lezing is gewenst, stuur hiervoor een e-mail.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Stichting Dordrecht-Varna

de Bibliotheek A tot Z, Centrale Dordrecht

m.borgers@coszuidholland.nl www.dordrecht-varna.nl
Deel dit bericht met je vrienden!