zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Duurzame mobiliteit in Dordrecht

13 september 2009
Van zondag 13 september 2009 tot en met dinsdag 22 september 2009


Van zondag 13 tot en met dinsdag 22 september vindt de Week van de Vooruitgang plaats. De Week van de Vooruitgang is een landelijke campagne en geeft aandacht aan duurzame mobiliteit zoals wandelen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik. Dit heeft een positief effect op het milieu, de gezondheid, de verkeersveiligheid en de leefbaarheid van de stad. De gemeente Dordrecht wil duurzame mobiliteit stimuleren en organiseert in samenwerking met verschillende organisaties een aantal activiteiten tijdens de Week van de Vooruitgang.

Op maandagochtend 14 september wordt de Week van de Vooruitgang ingeluid met een bijzondere fietstocht. Dan fietsen ambtenaren vanuit hun woonplaats naar het Stadskantoor. Vanuit de richtingen Rotterdam/Zwijndrecht en Breda zullen de collega’s samen fietsen waarbij de wethouders Van den Oever en Van Steensel in Dordrecht aansluiten. Bij het Stadskantoor wacht hen een hartelijke ontvangst.

Mobiliteitsmarkt – 16 september
Op het Statenplein vindt woensdagmiddag 16 september tussen 12.00 en 15.00 uur de Mobiliteitsmarkt plaats. Op deze markt staan nieuwe en duurzame vormen van mobiliteit en kun je een ritje maken op de Segway of in de rijsimulator. Of een gratis APK keuring voor je fiets. Kinderen kunnen meedoen aan de Workshop Pimp my Bike. Verder is er informatie van onder andere de Fietsersbond en Weizigt Natuur- en Milieucentru m.

De Groene Karavaan – 16 september
Woensdagavond 16 september ontvangt wethouder Ferdinand van den Oever om 18.00 uur de Groene Karavaan in Dordrecht, waarbij vele ‘groene’ gasten zoals een elektrische scooter en een hybride bus aanwezig zijn. De Groene Karavaan rijdt tijdens de Week van de Vooruitgang door het land en wordt aangevuld met lokale initiatieven en voertuigen. Aansluitend is er op het Stadskantoor een bijeenkomst voor professionals uit de milieu-, verkeer- en vervoerssector en andere geïnteresseerden over het rijden op schone brandstoffen.

Overige activiteiten
Tijdens de Week van de Vooruitgang kunt u uw band op spanning laten brengen in de parkeergarage Spuihaven, wordt het eerste Dordtse Verkeersveiligheidslabel uitgereikt aan basisschool Pius 10. Er is een Klimaatfietstocht vanaf Weizigt NMC en in Wielwijk worden diverse activiteiten georganiseerd.

Deel dit bericht met je vrienden!