Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Concert Retrigger en Logosamphia

Concert Retrigger en Logosamphia

Retrigger, echte naam David Groeneweg, is een rocker in een laptop-era die de verveling, live, al bijna 15 jaar elke avond bestrijd.
Zijn sound varieert van de vuilste breakcore tot de meest krankzinnige surfmuziek en punk, met hints van samba, swing en jungle. Zijn liveoptredens zijn adembenemende rituelen die de toeschouwers en de artiest verenigen in een collectief orgasme. Hij kan worden gevonden in kleine zaaltjes uitgerust met een joystick, een microfoon en zijn brandbestendige theremin.
De Braziliaanse producent toerde door Brazilië en Argentinië en dit is al zijn derde tournee door Europa. Hij speelde in luxe nachtclubs, vervallen kraakpanden, kunstshows, punkfestivals en carnaval buurtfeestjes.
Sinds 2001 heeft hij verschillende platen uitgebracht en samengewerkt met een aanzienlijk aantal compilatiealbums over de hele wereld.

Logosamphia is een Iraanse/Nederlandse experimentele muziek project van Sadra Hermati.
Zijn muziek is beïnvloed door stijlen zoals breakcore, jungle, drum ’n bass en hardcore. Verder haalt hij zijn inspiratie uit de uiteenlopende stijlen zoals polka, zigeuner/Balkan, klassiek en andere stijlen uit het oosten en westen.
Zijn muziek varieert van intelligente, onlogische dansritmes tot hersenloze stampers. Altijd geserveerd met een consistent thema van complexe gelaagde of juist lekkere simplistische pakkende melodieën.
Zijn modus operandi tijdens zijn energetische livesets bestaat uit; zelf in elkaar geknutseld lawaai producerend speelgoed, epileptische aanvallende opwekkende dans, chaotische intermezzo’s, kinderachtige tekenfilmgeluiden en zijn onafscheidelijke leeuwenmasker.
Zijn muziek is uitgebracht op verschillende labels zoals Holy1, Ego Twister records, Darling Dada alsmede in eigen beheer.
Logosamphia is in een constante transformatie aan de randen van onze waarneming.

Toegang: gratis | deur open 19:30 uur | aanvang 20:00 uur

Wanneer?
12 mei 2016 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
DOOR Dordrecht
doordordrecht@gmail.com
Locatie:
Voorstraat Noord 142-144
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.