Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Gratis Smulmeloentje bij McDonald's

Gratis Smulmeloentje bij McDonald's

McDonald’s Dordrecht-Noord en Dordrecht-Centrum deelt gratis fruit uit bij Happy Meal

Iedere eerste woensdag van de maand krijgen gasten die een Happy Meal kopen bij McDonald’s gratis smulmeloentjes er bij. Met deze Fruitige woensdagen hoopt McDonald’s ouders een verantwoord voedingspatroon te stimuleren bij kinderen.
Uit onderzoek blijkt dat het eten van fruit door kinderen geen vanzelfsprekendheid is op dit moment. Zes op de tien kinderen eet dagelijks slechts één stuk fruit.
Kinderen eten te weinig fruit
De twee ons groente en twee stuks fruit die al jaren wordt aanbevolen als dagelijkse hoeveelheid gezonde voeding, blijkt veel te weinig te zijn. Uit recent onderzoek van het University College Londen blijkt dat we met z’n allen minimaal 300 gram fruit en 375 gram groenten per dag moeten eten voor een gezonde leefstijl. Eten kinderen, naast volwassenen, ook te weinig fruit? McDonald’s liet ter gelegenheid van Fruitige Woensdag onderzoek uitvoeren door Maurice de Hond om dit te achterhalen. Belangrijke conclusie uit dit onderzoek is dat iedere ouder er weliswaar van overtuigd is dat het eten van meerdere stuks fruit door kinderen gezond is, maar dat zes op de tien kinderen dagelijks maar één stuk fruit eet. De redenen zijn helder; kinderen vinden fruit niet altijd lekker en ouders vinden fruit te duur. Het eten van fruit door kinderen is daarmee minder vanzelfsprekend dan wordt gedacht. Bij het stimuleren van het eten van fruit door kinderen kunnen ouders dus wel hulp gebruiken.
Het onderzoek van Maurice de Hond toont aan dat één op de drie ouders het weet te waarderen als ook restaurants het eten van fruit door kinderen stimuleren. McDonald’s haakt hier dus op aan door vanaf vandaag op iedere eerste woensdag van de maand gratis meloen (onder de naam Smulmeloentje) uit te delen bij een Happy Meal. Het fastservice restaurant verwacht alleen dit jaar al enkele honderdduizenden zakjes met meloen uit te delen aan kinderen.

Gratis fruit-initiatief van McDonald’s; iedere eerste woensdag van de maand gratis meloen

Wanneer?
Van 4 juni 2014 00.00 uur tot 4 juni 2016 00.00 uur
Organisator
McDonald's
Locatie:
Dordrecht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.