Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Venice through Glass

Venice through Glass

Fine Art Fotografie door Frank Peters.

Vanaf zaterdag 30 april is in het Dordts Patriciërshuis de tentoonstelling ‘Venice through Glass’ te zien; een expositie met foto’s van awardwinnend reisfotograaf Frank Peters en kunstwerken van Venetiaanse glaskunstenaars. De tentoonstelling is een onderdeel van de grote ‘GlassFever’ tentoonstelling in Dordrecht waarbij in verschillende Dordtse musea kunstwerken te zien zijn van Venetiaanse glaskunstenaars.

De foto’s, die geprint zijn achter glas door Boer en Van Wijk in Dordrecht, laten de ontwikkeling van de fotograaf zien. De werken uit de beginperiode (2012) zijn vooral een weergave van de werkelijkheid. Op een zo mooi mogelijke manier legt Peters vast wat hij ziet.

Daarna laat hij de realiteit steeds verder los. In eerste instantie door langere sluitertijden te gebruiken tijdens de schemering, waardoor gondels, water en mensen vervagen. De prachtige skyline van Venetië, die nauwelijks onderhevig is aan de invloed van tijd, krijgt hierdoor nog meer kracht.

Peters' nieuwste werk wordt steeds minimalistischer. Door composities terug te brengen tot de essentie, subtiele kleuren te gebruiken of in zwart-wit te werken en nog langere sluitertijden tot 6 minuten toe te passen elimineert hij drukte, ruis en het leven van alledag. Peters brengt een serene rust in zijn beelden. Foto’s worden dagdromen, tijdloze ervaringen, reizen naar een werkelijkheid, die nooit heeft bestaan, totdat je je er door laat meevoeren.

De foto’s worden verkocht als fine art prints en zijn zeer exclusief omdat ze in een gelimiteerde oplage van 10 stuks vervaardigd worden. Meer informatie over de verkoop van de werken is te vinden op: www.patriciershuispresents.nl

Onlangs heeft Frank Peters de fotografieprijs gewonnen van het Dutch Mountain Film Festival, werd hij 2e in de Fotowedstrijd.eu (categorie landschap) en behaalde finaleplaatsen in de internationale Outdoor en Travel Photographer of the Year fotowedstrijden.

Meer informatie: Frank Peters 06-46313242, foto@frank-peters.nl
Dordts Patriciërshuis, Wolwevershaven 9, 3311 AV Dordrecht, geopend di/zo van 13.00 - 17.00 uur

Wanneer?
Van 30 april 2016 13.00 uur tot 30 juni 2016 17.00 uur
Organisator
Dordts Patriciërshuis
078 843 87 46
info@dordtspatriciershuis.nl
Locatie:
Wolwevershaven 9
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.