Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Ontdek GlassFever in Dordrechts Museum en DordtYart

Ontdek GlassFever in Dordrechts Museum en DordtYart

Ontdek GlassFever in Dordrechts Museum en DordtYart met een Combirondleiding op beide locaties.

Een barokke spiegel tussen romantische schilderijen. Grote installaties in glas tegen de achtergrond van indrukwekkend industrieel erfgoed. De combinatierondleiding GlassFever op zaterdag 16 juli laat op twee locaties -Dordrechts Museum en DordtYart- zien dat glaskunst meer isdan alleen decoratieve kunst.

In het Dordrechts Museum zijn de kunstwerken geplaatst in de context van zes eeuwen Nederlandse schilderkunst. Dat levert verrassende combinaties op. Zo geeft een bloedrode kroonluchter met pikzwarte kraaien van Javier Pérez 19de-eeuwse portretten een nieuwe lading, en andersom. Een barokke spiegel van Fred Wilson past wonderwel tussen romantische schilderijen; bij DordtYart zijn grote installaties in glas te zien tegen de achtergrond van indrukwekkend industrieel erfgoed, de hal van een voormalige scheepsmotorenfabriek. DordtYart toont, naast werken uit de collectie van Berengo, installaties van beeldende kunstenaars die in opdracht van DordtYart naar Murano (Italië) afreisden om daar met de ambachtslieden nieuw werk te realiseren.

Meer GlassFever
Tussen de rondleidingen door kunt u op eigen gelegenheid lunchen of een bezoek brengen aan de overige GlassFever locaties. Uw ticket is namelijk op 16 juli ook geldig in Huis Van Gijn en het Dordts Patriciërshuis.

www.glassfever.nl

Za 16 juli l combirondleiding Dordrechts Museum en DordtYart l start Dordrechts Museum 11.30-12.30 uur, DordtYart 14.30-15.30 uur l 2 rondleidingen + entree alle GlassFever locaties: € 27,50 p.p. Met Museumkaart: 17,50 p.p. Aanmelden via www.glassfever.nl/activiteiten

Wanneer?
16 juli 2016 van 11.30 tot 00.00 uur
Organisator
Dordrechts Museum en DordtYart
Locatie:
Dordrechts Museum en DordtYart
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.