Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Workshop mondharmonica spelen voor beginners

Workshop mondharmonica spelen voor beginners

Altijd al mondharmonica willen spelen, maar het kwam er nooit van? Of u heeft er al jaren één thuis liggen maar doet er niets mee. Grijp dan nu de kans. Op zaterdag 16 juli organiseert Big Rivers een workshop waarin het basisprincipe geleerd wordt van het spelen van de mondharmonica. Niet alleen een superinstrument voor de blues, maar juist ook voor allerlei liedjes en een veelvoud aan muziekstijlen. Van smartlappen tot deltablues. En het is een eenvoudig bespeelbaar instrument dat zo in de binnenzak past. Niet voor niets is de harmonica al jaren onverminderd populair. In deze  workshop for absolute beginners neemt harmonicaspeler Hans ‘homesick’ de Vries U mee door de wonderlijke wereld van dit kleine instrument en haar talloze bespelers. Na een kwartier al speelt iedereen zijn eerste melodie. Deelname kost € 15,- inclusief goede kwaliteit mondharmonica in de toonsoort C waarmee meteen muziek gemaakt gaat worden.

Geen noten lezen
Deelnemers aan de workshop hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. De harmonica, ook wel bluesharp genoemd, heeft een razend slim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te onthouden. Wat zo uniek is aan deze workshop is dat je met niets begint en na een uur lol naar buiten komt met je eigen harmonica waar je ook echt al wat op kunt spelen. De workshop duurt anderhalf uur. In de pauze en na afloop is er de mogelijkheid om nog even te oefenen en van alles te vragen. Deelnemers krijgen een lesblaadje mee en - voor wie dat wil- gratis vervolgles via internet.

Aanmelding en meer informatie via bigrivers@harmonicaworkshops.nl. Café Merz is te vinden aan de Kalkhaven 3.

Wanneer?
16 juli 2016 van 13.00 tot 14.30 uur
Organisator
Big Rivers
bigrivers@harmonicaworkshops.nl
Locatie:
Kalkhaven 3
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.