Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Skeletpuzzelen met Biokaatje in Het Vogelnest

Skeletpuzzelen met Biokaatje in Het Vogelnest

Jonge biologen gezocht.

In Het Vogelnest komt woensdag 27 juli vanaf twee uur Biokaatje een workshop skeletpuzzelen. Iedereen vanaf zes jaar kan als echte onderzoeker aan de slag met botten.

Een heel skelet van een hond in elkaar puzzelen is een hele kunst. Waar zitten welke botjes en waarom hebben ze allemaal andere vormen? We maken er een waar wetenschapsfeestje van voor alle biologen in spé.

Karin Lammers, voormalig Naturalis-medewerkster, werkt op scholen, markten, bedrijfsuitjes of bij mensen thuis met vlinders, botjes, rivierkreeftjes en meer uit de directe omgeving. Als echte onderzoekers gaan de kinderen insecten opslurpen, op vlinderspeurtocht, bestuderen uilenballen, bekijken het slootwater onder een microscoop of puzzelen een echt skelet in elkaar.

Het Vogelnest is een nieuwe ontmoetingsruimte op Vogelplein 25 waar iedereen zijn ideeën uit mag voeren. Naast de weggeefkast, de moestuinen en het naai-atelier is de workshop van buurtgenoot Biokaatje de nieuwste activiteit.

De workshops skeletpuzzelen zijn op woensdag 27 juli op Vogelplein 25. Er beginnen workshops om twee uur, drie uur en vier uur, zodat iedereen aan de beurt kan komen.

Fotograaf: Basischool Het Kristal

Wanneer?
27 juli 2016 van 00.00 tot 00.00 uur
Organisator
Het Vogelnest
Locatie:
Vogelplein 25
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.