Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Onderwijsfilm: 'Werk en leven van illustrator J.H. Isings'

Onderwijsfilm: 'Werk en leven van illustrator J.H. Isings'

Op woensdag 3 augustus staat onderwijsillustrator J.H. Isings centraal tijdens de zomerprogrammering van het Onderwijsmuseum. Op deze zomeravond laat het museum twee bijzondere documentaires over het werk en leven van Isings zien. Speciaal voor deze gelegenheid toont directeur Tijs van Ruiten de originele aquarellen en schetsen uit het collectiedepot. Deelname is € 7,50 p.p. inclusief ontvangst met koffie en thee. Aanmelden is gewenst via www.onderwijsmuseum.nl of bel 078- 632 68 20

Programma
Na een inleiding door directeur Tijs van Ruiten met een korte toelichting op Isings’ schoolplatenserie over ‘De Vaderlandse Geschiedenis’, vertoont het Onderwijsmuseum twee documentaires. In de eerste documentaire, ‘De schoolplaten van J.H. Isings’ uit 1976 die kort voor zijn overlijden is gemaakt, komt Isings zelf aan het woord. De dan 92-jarige illustrator vertelt over zijn werk en leven dat altijd in dienst heeft gestaan van de geschiedenis en het onderwijs.

Dat Isings’ werk ook nu nog blijft fascineren, blijkt uit de tweede documentaire die historicus Maarten van Rossem vorig jaar over hem heeft gemaakt. In ‘Van Rossem Vertelt’ ontmoet hij zijn dochter Ina Isings.

De avond sluit af met de presentatie van een aantal unieke aquarellen en schetsen van Isings uit de collectie van het Onderwijsmuseum. Deze kwetsbare originelen zijn normaal niet in het museum te zien; ze worden speciaal voor deze avond uit het depot gehaald.

Wanneer?
3 augustus 2016 van 19.30 tot 22.00 uur
Organisator
Nationaal Onderwijsmuseum
Locatie:
Burgemeester de Raadtsingel 97
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.