Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Concert in de Torenhal

Concert in de Torenhal

Thema: Muziek van J.S. Bach
Datum: 1 september 2016

Programma:
19.00 uur beiaardconcert stadhuistoren (Boudewijn Zwart)
19.45 uur klokluiden toren Grote Kerk o.l.v. Boudewijn Zwart
20.00 uur beiaardconcert toren Grote Kerk (Boudewijn Zwart)
20.45 uur torenconcert (Alisa van Dijk, Gerard de Wit, Boudewijn Zwart)

Op 1 september spelen Boudewijn (kamerbeiaard), Gerard (kistorgel) en Alisa (viool) een prachtig Bach concert in de Torenhal van de Grote Kerk. Dit concert begint om 20:45. Voor dit concert plaats vindt zal Boudewijn een beiaard concert verzorgen in de toren van de Grote Kerk. Na afloop van deze bijzondere avond kan u genieten met de muzikanten onder het genot van een hapje en drankje. Dit concert is gratis en wordt gegeven als onderdeel van het unieke Eurocarillon Festival.

Tevens een mooi en sfeervol begin van het nieuwe concertseizoen in een bijzondere akoestiek. Violiste Alisa van Dijk woont sinds een aantal jaar weer in Nederland. Zij vertrok op 10-jarige leeftijd met haar ouders, broers en zusje naar Canada en heeft daar haar muziekopleiding genoten. Zij studeerde op Master-degree af aan de University of British Columbia. Haar Masterdegree voor Pedagogiek ontving zij na haar studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Alisa heeft zich in juli 2016 gevestigd in Dordrecht en bouwt in Dordrecht en omgeving een concert- en lespraktijk op.

Dirigent, organist en klavecinist Gerard de Wit werd in 1985 te Dordrecht geboren. Hij studeerde koordirectie en zang aan de Hogeschool IDE te Gorinchem en hoofdvak orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haagstudeerde hij hoofdvak klavecimbel bij docenten Ton Koopman en Tini Mathot. Daarnaast volgde hij diverse masterclasses. In het najaar van 2014 richtte Gerard stichting Dutch Baroque op. Hij is dirigent van The Dutch Baroque Vocal Consort en als kerkorganist verbonden aan de Hervormde gemeente te Zwijndrecht.

Stadsbeiaardier en organist Boudewijn Zwart studeerde beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Hij is president van Eurocarillon en stadsbeiaardier van o.a. Amsterdam en Dordrecht.

Het programma van de te spelen werken wordt op de avond zelf bekend gemaakt.

Wanneer?
10 augustus 2016 van 19.00 tot 00.00 uur
Organisator
GRote Kerk
Locatie:
Torenhal Grote Kerk
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.