Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Vakantieactiviteit: Workshop Steengoed ( 4 t/m 12 jaar)

Vakantieactiviteit: Workshop Steengoed ( 4 t/m 12 jaar)

Met handgereedschap bewerken we een stuk speksteen tot een sieraad
Speksteen is een zachte steensoort die goed te bewerken is met eenvoudig handgereedschap. De steen wordt hoofdzakelijk gewonnen in China, Brazilië en India. De stenen hebben verschillende kleuren die na het bewerken en afwerken sterk naar voren komen. De leerlingen bewerken een ruwe speksteen met vijlen, raspen en eventueel zaagjes tot de gewenste vorm tot een draagbaar halssieraad, leuk voor jongens en meisjes. De hanger wordt glad afgewerkt door middel van polijsten. Nadat het sieraad in de was is gezet zorgt een waxkoord, eventueel versierd met kralen, voor de finishing touch. De snelle leerlingen kunnen daarna een grotere steen onder handen nemen. Hartstikke leuk om met zo’n zelfgemaakte stoere hanger naar huis te gaan!

Kosten: Deze workshop kost €5,-. Er kunnen maximaal  16 kinderen meedoen dus meld je op tijd aan.

Wanneer?
16 augustus 2016 van 10.00 tot 12.00 uur
Organisator
Duurzaamheidscentrum Weizigt
770 82 00
weizigt@dordrecht.nl
Locatie:
Van Bearleplantsoen 30
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.